Referenssit

Eki Karlsson, Toiminnanjohtaja

Suomen Latu

Suomen Ladun johtoryhmä osallistui Uskalla Team Performance Oy:n Janne Kilpeläisen pitämään koulutukseen tiimien johtamisesta. Koulutus perustui Jannen laajaan kokemukseen ja osaamiseen tiimijohtamisen saralla useilla eri aloilla.

Koulutuksessa käytiin läpi johtamisen ja tiimityön perusperiaatteita sekä konkreettisia työkaluja niiden toteuttamiseen käytännössä. Erityisen hyödyllistä oli Jannen tapa haastaa osallistujat pohtimaan, mitä he odottavat hyvältä johtamiselta ja toisaalta millaista johtajuutta he itse tarjoavat eri rooleissa – esimiehinä, kollegoina ja alaisina. Tämä herätti arvokasta keskustelua ja uusia oivalluksia.

Janne on kouluttajana suorasanainen, ihmisläheinen ja taitava havainnollistamaan asioita käytännön esimerkein. Hänen vankkaan kokemukseensa perustuva ote teki koulutuksesta erinomaisen. Suosittelemme lämpimästi Jannen asiantuntemusta kaikille tiimien toimintaa kehittäville organisaatioille.

Niina-Kaisa Perälä

Toimitusjohtaja, Occu Oy

Yrityksemme on nuori ja kasvu on ollut alkutaipaleellamme vauhdikasta. Meillä töissä olevat ihmiset ovat toki tienneet mihin lähtevät. Kaikki meidän tyypit ovat halunneet tulla töihin uuteen paikkaan, jossa ei ole vakiintuneita toimintatapoja ja kaikkea kehitetään jatkuvasti. Tämä tarkoittaa muutoksia muutosten perään. Ikävä kyllä, kaikki ei mene ekalla maaliin ja välillä ollaan jouduttu korjaamaan suuntaa. Tähän me tarvitaan huipputiimi! Meillä pitää olla luottamusta ja turvaa puhua kaikista asioista, pitää olla mahdollisuus turhautua ja iloita yhdessä.

Jannen tiimivalmennuksen äärellä saimme pysähtyä pohtimaan, kuinka hyvä tiimi meillä itseasiassa jo on ja miten pidämme siitä jatkossakin yhdessä hyvää huolta. Erityisesti erilaiset esimerkit oikeasta elämästä ja täysin toisenlaisilta toimialoilta kuin omamme, auttoi meitä ymmärtämään tiimin toiminnan perusperiaatteita. Saimme myös uudenlaisia ideoita siihen, miten voimme tiimin avulla tukea jokaisen tiimiläisen ammatillista kehittymistä. Jatkamme varmasti näiden asioiden kehittämistä ja pohtimista yhdessä tiimimme kanssa.

Jussi Kanerva

Head of Insights, 4LS, System Team, Nokia Software

Jannen tiiminrakennuksessa yhdistyy laaja ja vankka kokemus erilaisista tiimeistä, tiimien rakentamisesta sekä teorioista jotka toimivat. Parasta metodissa on periaatepohjaisuus yhdistettynä erittäin selkeään konkreettiseen toteutukseen, joka selkeästi on todettu toimivaksi. Periaatepohjaisuus mahdollisti metodin joustavan soveltamisen suoraan meidän tiimin tarpeisiin. Metodi luo selkeän suunnitelman missä tiiminrakennus sidottiin tiimin päivittäiseen toimintaan. Näin kaikille muodostuu selkeä kuva sekä itse prosessista että yksittäisistä aktiviteeteista. Tämä selkeys on erittäin motivoivaa ja luo tarvittavan draivin mitä tarvitaan toteuttamiseen ”arjen usvassa” päivittäiseen työhön sitoen.

Metodin hyödyt eivät tule ilmaiseksi – tiimin on silti tehtävä vaadittava työ tämän eteen. Tämä vaadittava työ on erittäin selkeästi tuotu esiin heti rakennusprosessin alkuvaiheessa. Jälleen kerran, pohjautuen hyvin tunnettuihin ja helposti sovellettaviin periaatteisiin. Jannen esimerkit elävästä elämästä kertovat vuosien työstä ja opituista asioista sekä erheiden että toimivien käytäntöjen kautta. Tätä kautta tiimi pääsi suoraan kiinni parhaisiin käytänteisiin ja tämä puolestaan säästi merkittävästi aikaa joka olisi muuten tarvittu vastaavan toimintatason saavuttamiseksi.

Tiimin rakennus sessioiden aikana tulleet kysymykset ovat aina saaneet vastauksen sekä tuoneet useita oivalluksia yksilötasolla mikä tekee meidän tiimistämme taas askeleen tiukemman – kuten tarkoitus onkin.

Marko Nousiainen

Principal System Architect, Mobile Networks, Nokia

Coaching by Janne has helped me tremendously in adapting to my role as technical area leader and team builder. 

Janne has the skill to break down complex topics into smaller parts that are easier to digest and at the end help to understand the complete picture. Janne does not give ready-made answers but makes you find them yourself under guidance so that end results are truly mind-opening. He offers different perspectives that lead into insights.

Janne takes advantage of his versatile background in team sports and military and brings these learnings into the corporate world. 

I can highly recommend Janne to anyone interested in developing their team and leadership skills.